woensdag 4 november 2015

Bizarre wist je datjes..

Heee mensen!!!

Ik hoop dat alles goed met jullie gaat!
Vandaag wil ik een paar leuke, interessante wist je datjes met jullie delen. Achter deze weetjes
ben ik ook nog niet zo lang achter.

1. Als ik bij mijn vader ben (zoals vanavond) verwend hij me altijd met overvloedig lekkers en
andere etenswaren. Omdat ik altijd aan de lijn ben en let op wat ik eet, ben ik altijd huiverig om
zoetigheid in mijn mond te stoppen. Toen hij me dan een chocolade toetje aanbood zei ik volmondig neee! Maaar, wist je dat chocolade harstikke gezond is, ( onbewerkte chocolade he! Pure chocolade!) Dus zelfs een klein blokje rauwe chocolade van 10 gram heeft alsnog een hogere waarde dan een bakje bosbessen (2600) of een sinaasappel (1500), wist je niet he! Goeie smoes om chocola te eten.


2. Wist je dat...Je reuk als enige direct verbonden is met je emotionele brein!
Wij als mensen kunnen 50 duizend verschillende geuren waarnemen, (ruiken) ook kan geur een positief hebben op onze emotie. Het begint meteen al in de ochtend, bijvoorbeeld wanneer je s'morgens douchegel met frambozen gebruikt, dit geeft meteen een verfrissend gevoel.

Iedereen kent wel de lucht in het ziekenhuis of in een zorginstelling. Door middel van geurmanagement verdwijnt de lucht en hierdoor stijgt bijvoorbeeld het aantal bezoekers.
In de verpleging worden er etherische oliën ingezet bij jongdementerenden met slaapproblemen. Door het vernevelen van de juiste etherische oliën ontstaat er een ontspannen sfeer. Hierdoor kunnen ze makkelijker in slaap komen.
Elke geur wordt namelijk omgezet in een geurprikkel. Vervolgens gaat deze geurprikkel richting hersenen, waar herinneringen en emoties uitgelokt worden.

3. Het oog van een struisvogel groter is dan zijn hersens?
 Een struisvogel is niet de slimste onder de dieren. Een oog van de struisvogel is namelijk groter als zijn hersens.
Ooh..Hello there!
4.Wist je dat je niest met een luchtsnelheid van ruim 150 kilometer per uur?
 De lucht schiet met 150 km/u door de lucht als je niet je hand voor je mond houdt. Ook is het niet mogelijk om je ogen open te houden tijdens het niezen.. zeggen ze. Ik heb het geprobeerd en het kan gewoon maar het is niet zo goed om dat te doen hahaa.
Zo dat was het mensen! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!
Dan zeg ik voor nu.. Ajuuu!