maandag 12 oktober 2015

7 kleine veranderingen om af te kunnen vallen.

Afvallen willen we allemaal! Maaar dat gebeurt helaas niet vanzelf.
Je besteed natuurlijk ook liever je vrije tijd in je bed met je laptop, kijkend
naar je favoriete series. Dan dat je gaat sporten in de sportschool.
Als je dan toch alle moed bij elkaar hebt geschraap begin je met een dieet, maar vaak is dat
echt te zwaar en kun je dat niet lang volhouden.

Kleine stapjes kunnen gelukkig ook al voor gewichtsverlies zorgen!
Ik geef je 7 tips!


Thee
Drink thee! Dat kan groene thee zijn of afvalthee. Deze theesoorten bevorderen de stoelgang.
Zo spoelen ze je lichaam gelijk schoon.
Af en toe valspelen mag!
Neem een toetje. Je hoeft niet steeds tegen alles nee te ontzeggen. Neem iets lekkers waarvan je echt geniet, en voel je niet schuldig; let wel op hoeveelheid en combineer kleine uitspatting door iets meer te sporten of door je ochtendsnack over te slaan.


Brush brush brush!
Poets je tanden na elke maaltijd en elke snack. Jaa vermoeiend denk je! Maar dit wordt een signaal voor je mond, en je geest, dat het tijd is om te stoppen met eten. Door het poetsen krijgt je mond ook een lekkere frisse smaak die je niet graag met chips of snoep wilt verpesten. Bewaar op school een tandenborstel en tandpasta in een aparte etui .

Train je spieren en word vrolijk fitter!
Dit is een makkelijke manier om het sporten te combineren met school en werken gezin: Koop een setje 500g-gewichten mag natuurlijk ook zwaarder. Zet je playlist aan en doe een dansje. Geweldig toch!Jajaa! Het word langzaam kouder, de winter komt er ook weer aan!
En wat eten/drinken we dan vaker? Soepp!
Slank je soep af. Maak een grote pan soep en laat deze in de koelkast afkoelen. Als de soep afkoelt, komt het vet boven drijven en kun je de bovenlaag afromen. Woehoee!
Deze handeling is al heel lang bekend.
Simpel als het is!
Water! Maak er een gewoonte van om een glas water te drinken in plaats van een vette snack te eten. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je taille. Dus drink op die acht glazen! Voeg er desnoods citroen- of limoensap aan toe! Deze twee hebben ook een erg goeie werking.


Eet vezelrijk!
Het is belangrijk om veel vezels binnen te krijgen als je gezond en snel wilt afvallen. Vezels stimuleren en versnellen je spijsvertering en werken als natuurlijke ontgifters. Dat met je hebben natuurlijk! Daarbij voel je je langer vol na het eten van vezelrijke voeding, waardoor je sneller kunt afvallen.
Vervang wit brood of witte pasta door volkoren varianten, eet zoveel mogelijk groenten en eet ook lekker wat fruit en peulvruchten om je van binnen schoon te houden.Dat was het dan weer voor vandaag! En onthoud:
Elk grammetje telt!