donderdag 10 september 2015

Snif snif! Wat ruik jij..Hee jij!

Gebruik je wel de juiste deodorant?!

Ieder meisje wil waarschijnlijk fris uit huis gaan! En deo is nu eenmaal een groot onderdeel van je algehele frisheid. Maaaar.. Gebruik je wel de juiste deodorant? De kans is groot dat het niet zo is. Ontdek welke deodorant goed bij je past.


Weet je al het verschil tussen antiperspirant en anti-transpirant? Dat helpt ook erg om de beste deodorant voor je te vinden. Lets begin!

Anti-perspirant & anti-transpirant

Deze twee woorden zie je vaak op een fles deodorant staan, maar wat betekent het nou eigenlijk? Het is heel makkelijk. Wie echt veel zweet kan het beste een anti-perspirant gebruiken, omdat dit een goed product voor Sweaty Betty's is. Stink je vooral als je zweet? Dan is een anti-transpirant beter voor je. Dit gaat vieze geurtjes tegen. En dat moet je hebben!

Stick deodorant
In Nederland is de stick deodorant nog niet helemaal een ding, terwijl het een hele goeie deodorant is voor meisjes die extra bescherming nodig hebben. Het is een witte vaste formule dat je onder je oksels smeert. Als je meer nodig hebt draai je aan de onderkant om de deodorant omhoog te duwen.
Voordeel: deze deodorant beschermt heel lang tegen zweten.
Nadeel: als je meteen je kleren aantrekt laat het een witte waas achter. Niet zo fijn als je zwart draagt. Ik heb er een vanuit Suriname, hij bevalt super!


Spray deodorant

 De meest gebruikte deodorant is waarschijnlijk die in sprayvorm. Deze deo is prima als het niet zo warm is en je niet veel zweet. Wat vaak kenmerkend is aan de spray is dat het vooral lekker ruikt en dat het niet per se om een sterke bescherming gaat. Dat merk je wel als je gewoon echt veel zweet hahaa.


 Roller
Tot slot is er nog een deodorant over: de roller. Qua bescherming zit dit tussen de stick en de spray in. Het helpt beter tegen zweten dan een spray, maar het is voor sommige van ons niet genoeg om de hele dag droog door te komen. Aanbrengen gaat makkelijk, want je hoeft alleen de bal van de roller onder je oksels te rollen en je bent klaar. Easy peasy!


Dus hoe weet je of je de juiste deodorant gebruikt? Kijk naar wat jouw grootste probleem is als het aankomt op zweten en ongewenste geurtjes. Een paar problemen en de juiste deodorant op een rij.

Hoeveel zweet je?
- Je zweet bijna niet: spray
- Je zweet niet enorm weinig, maar ook niet heel veel: roller
- Je zweet veel: stick
Wanneer wil je deodorant gebruiken?
- 's Ochtends: roller, spray, stick (kijk naar hoeveel je zweet om de juiste deo te pakken)
- als touch-up: spray
- 's Avonds (extra bescherming): stick
Wat is je grootste probleem?
- overmatig zweten: anti-perspirant
- vieze geur: anti-transparant
Waar moet de deodorant aan voldoen?
- geen witte strepen achterlaten: roller
- lekker ruiken: spray
- vooral beschermen: stick

Zo mensjes!
Frisse avond! en je weet wat je morgenochtend
te doen staat!
Liefs!!