dinsdag 8 september 2015

Gezond af vallen!


Afvallen!

Afvallen, bijna iedereen wil wel afvallen, al is het maar een kleine 2 kilo.
Het verbeterd ons zelfbeeld en geeft ons een fit en zekerder gevoel!
Het lijkt in het eerste opzicht harstikke simpel, maaar waarom is het toch zo moeilijk :(
Je eet gewoon iets anders, iets anders en je beweegt iets meer. Maar veel mensen slagen
niet zo makkelijk om af te vallen of kunnen hun behaalde gewicht niet behouden.

Ik zal je wat tips geven!

Hardlopen en eiwitshakes

Hardlopen en eiwitshakes zijn een goede combinatie. Door eiwitshakes  te gebruiken kan je snel herstellen van een training waardoor je geen of veel minder spierpijn hebt. Minder spierpijn geeft je de mogelijkheid om de volgende dag weer te trainen!

Eiwitshakes  worden vooral gebruikt door krachtsporters. Voor krachtsporters is het algemeen bekend dat eiwitten en eiwitshakes  je helpen bij het goed en snel herstellen van een intensieve training. Voor  hardlopen is het minder bekend maar ook hier zijn eiwitshakes aan te raden.

Voordelen van eiwitshakes en hardlopen!

Zoals ik net al zei, het grootste voordeel van hardlopen en eiwitshakes is dat je veel en veel sneller herstelt van een training, waar je normaal gesproken na een zware duurtraining toch enkele dagen last van spierpijn kan hebben zorgen de eiwitten van de eiwitshakes ervoor dat je veel minder spierpijn hebt, soms zelfs helemaal niet. Hoe goed eiwitshakes werken is ook deels afhankelijk van je eetpatroon .

Om genoeg eiwitten binnen te krijgen is het handig te weten hoeveel eiwitten je nodig hebt, dit is ongeveer 2 gram per kilo lichaamsgewicht. Dus weeg je 60 kilo dan heb je 120 gram eiwitten per dag nodig. Dit lukt bijna niemand zonder extra eiwitten in te nemen. Dagelijks een shake nemen is zeker voor sporters aangeraden. Ook als niet sporter kan een eiwitshakes een toevoeging zijn voor je lichaam. Eiwitshakes worden daarnaast veelvuldig gebruikt in combinatie met afvallen als maaltijdvervanger.
Dus: Hardlopen en eiwitshakes zijn een goede combinatie. Iedereen kan de shakes gebruiken, ze kunnen je helpen met afvallen en zonder eiwitshakes is een ideale hoeveelheid eiwitten in het lichaam helaas wel wat moeilijk te behalen.


Natuurlijk zijn er nog tal manieren, maar daarover
de volgende keer! Goodluck!