donderdag 3 september 2015

Bizarre gadgets :/

Bizarre Gadgets!


Er blijven steeds meer nieuwe gadgets aan komen. Tegenwoordig kun je bellen met je smartwatch, foto's maken. Een Google Glass bril bestaat nu ook al! Je conditie bijhouden via een armband. Best handig allemaal toch? In Japan gaan ze nog een stapje verder, hier hebben ze zelfs een speciaal woord voor al die gekke gadgets, namelijk Chindōgu..


1. Toekomstige tijd

De 'TX54' behaalde een tweede plaats in een ontwerpwedstrijd van horlogemaker Timex. Dit speeltje is weinig geschikt voor mensen met rouwranden of afgekloven vingernagels. Het TX54-horloge wordt namelijk aangebracht op je nagel, in een van de gewenste tekstkleuren. Het klokje kan op commando worden verlicht, zodat je de tijdsaanduiding ook in het donker kunt lezen.
Prijs: nog niet in productie
2. Koffer met ingebouwde motor

Liefhebbers van de stripfiguur Guust Flater kennen deze uitvinding allang: de koffer met ingebouwde motor. Bij Guust was er in de koffer alleen nog plaats voor een tandenborstel, omdat de rest van de inhoud was bestemd voor de benodigde batterijen. In deze nieuwe geautomatiseerde koffer is voldoende ruimte, want je kunt tot 30 kilo bagage meenemen. Via sensoren in het handvat 'weet' de koffer wanneer de motor moet meewerken, bijvoorbeeld als je een heuvel moet oplopen. De topsnelheid ligt daarbij op 5 kilometer per uur.
Prijs: € 950,- (tijdelijk uitverkocht)Ghost: drone die je automatisch volgt
Meerdere nieuwe drones hebben de mogelijkheid om je automatisch te volgen. Leuk voor 'dronies' of actiebeelden van je stunts of fietstochtjes. De Ghost is een van de populairste van deze drones en zou erg makkelijk in gebruik zijn. Hij is GoPro-ready (Hero3 en 4). De makers kregen via IndieGogo 800.000 dollar binnen, gevolgd door een investing van 10 miljoen dollar. De DIY-kit kost 355 dollar, de basic drone 375 dollar, de drone met gimbal 599 dollar en het pakket met GoPro-camera en gyroscoop kost 879 dollar.
 
                                                   Bizar!! k neem er een hotdog bij!