dinsdag 1 september 2015

7 tips om een cocktailpro te worden!

Hee jongens! Allereerst, sorry dat ik zo lang niet geblogd heb..
Ik maak het goed met jullie, vanaf vandaag tot vrijdag , elke dag een blog :)

Vandaag wil ik het hebben over...Cocktails!!
I love it, misschien ook iets te veel soms..


De nieuwe maand September inluiden met cocktails, dat klinkt als een goed idee toch? Of je nu wel of geen alcohol drinkt, cocktails are always a good idea. Cocktails maken vergt echter wel enige voorbereiding en oefening. Met de volgende tips maak jij cocktails als een baaas.

Cocktails drinken kun je natuurlijk in een cocktailbar doen, maar het is ook leuk om ze zelf te maken! Je vriendinnen verwennen met jouw creatie... Een goed begin van de nieuwe maand! Bovendien is het een stuk goedkoper dan die €8 per drankje in een cocktailbar. Met de volgende tips is jouw cocktail feestje sowieso geslaagd!

  1. Maak cocktails volgens recepten en houd je aan de hoeveelheden. Zo krijg je de lekkerste drankjes en is het cocktail shaken heel simpel :)
  2. Kijk goed naar de ingrediënten van de cocktails die je wil maken. Voor veel cocktails heb je redelijk veel ingrediënten nodig, dus het is wel zo voordelig als je recepten kiest waar je ongeveer dezelfde ingrediënten voor nodig hebt. Goed voor je centjess!
  3. Zorg dat je veel ijs in huis hebt, je kunt bij de supermarkten ook zakken ijs halen voor iets van een euro! IJs hoort erbij.
  4. Vergeet de rietjes en roerstaafjes niet! De cocktail ziet er niet alleen completer uit, maar je gasten kunnen zo ook zelf in het drankje roeren om alles weer goed te mixen.
  5. Als je genoeg budget hebt, gebruik dan verse ingrediënten. Een cocktail met verse sinaasappelsap smaakt beter dan één met sap van Euroshopper. 
  6. Mixen en shaken is heel belangrijk! Alcohol blijft vaak op de bodem en dan zijn die laatste slokken wel héél sterk. Bovendien is de smaak niet optimaal als de ingrediënten niet goed zijn gemixt.
    7.Zorg voor lekkere hapjes. Cocktails zijn sterke drankjes en je wil niet dat iedereen na een slok     al wankelt. Bovendien is een feestje niet compleet zonder lekkere snacks ;-). 


Zo ik hoop dat ik je goed genoeg op gang geholpen heb! Go give it a try ;)
Hier nog een linkje voor wat recepies!
http://www.girlscene.nl/p/6072/lekkere_cocktail_recepten