donderdag 20 augustus 2015

Me myself and You~ Slo on!

5 tips om te stoppen met haasten


Afbeeldingsresultaat voor haastWe hebben steeds meer bezigheden hoog te houden. Onze oplossing hiervoor is om sneller te leven, harder te werken en alles in minder tijd voor elkaar te krijgen. We hebben haast. Maar waarom eigenlijk?


Waarom hebben we eigenlijk zoveel haast?

Als dingen maar gewoon snel gebeuren dan is het goed
en als het sneller kan is het beter.
We hebben haast omdat we te weinig tijd hebben.
We hebben te weinig tijd om alles gedaan te krijgen wat we
moeten doen. We jagen onszelf door de dag heen!
We krijgen steeds meer gedaan in weinig tijd.

Nu heb ik een paar tips voor jullie:

1. Durf eens niets te doen. Gewoon een paar minuten zitten en voor je uit kijken. Geen televisie, geen iPad, geen telefoon en zelfs geen tijdschrift. Even helemaal onthaasten. Hoe voelt dat?

2. Neem de tijd om eten te bereiden. Laat de drukte even achter je, en besteed liefde en aandacht aan je voeding. Kook zonder kant-en-klaar producten. Dat is gezonder, lekkerder en goedkoper.
Waarom moet het altijd zo snel? Echt eten smaakt en kost tijd. Kwaliteit kost tijd.

3.Besef dat het nutteloos is om door het leven te racen. Het enige wat je bereikt is dat de tijd voorbij vliegt, en dat je leven sneller afgelopen is. Tijd is veel te waardevol om weg te gooien. Gebruik het, geniet van iedere seconde, waardeer je leven terwijl je er doorheen reist. Je krijgt iedere seconde maar één keer. Dat is dus één kans om ervan te genieten.
 
4.
Neem afscheid van je horloge. En als je toch bezig bent, haal dan ook meteen de klok uit de woonkamer. Zet een timer op je smartphone wanneer je op een specifieke tijd iets te doen hebt. Verder is het helemaal niet nodig om continu te weten hoe laat het is.

5.Neem het leven stap voor stap. Terwijl je werkt aan het ene, hoef je niet te denken aan de taak die je straks wilt uitvoeren. Eerst het één, dan het ander. Zo hou je je hoofd leeg, hou je je focus vast en voorkom je dat de tijd sneller lijkt te gaan.

langzaam voorwaarts glibberen


Dat was het weer voor vandaag! Enne, rustig aan he :p